x

Svjetski superbajk šampionat se nastavlja u avgustu

Kako prenosi Sport Klub, svjetski superbajk šampionat biće nastavljen u avgustu na stazi „Heres“ poslije pauze zbog pandemije korona virusa.

Druga runda sezone biće na programu odmah poslije duplog programa Moto GP šampionata u Andaluziji, od 31. jula do 2. avgusta. Šampionat je, inače, otvoren na stazi „Filip Ajland“ u Australiji u februaru.

Nedjelju dana poslije trka u Heresu šampionat se seli u Portugal, na stazu „Algarve“, a potom će sezona izgledati kao što je najavljeno u nacrtu kalendara u aprilu. Do kraja avgusta, vozači će posetiti i Aragon, gde će se trkati od 28. do 30. avgusta.

U saopštenju se navodi da će prve tri trke biti održane bez prisustva navijača, ali da će se svakako vršiti procjena situacije oko korona virusa i u skladu sa time će se i reagovati ukoliko biti potrebno. Takođe se dodaje da su trke u Britaniji i Holandiji odložene do daljeg zbog mjera ograničenja u tim zemljama, ali one još nisu zvanično otkazane.

Poslije prvog trkačkog vikenda, vozač Kavasakija Aleks Lous vodi u generalnom plasmanu, sa 14 bodova prednosti u odnosu na Skota Redinga iz Dukatija.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.