x

Volkswagen najavio novi Touareg

Velika većina objava svjetskih, a posebno europskih proizvođača automobila u ovom periodu je vezana uz predstojeći ženevski auto salon, no tu i tamo se pojavi vijest o nekom vozilu koje neće biti predstavljeno sljedeće sedmice u Švicarskoj.

Jedno od takvih je i nova, treća generacija modela Touareg. Naime, veliki VW-ov SUV će premijerno biti predstavljen u Pekingu tijekom travnja. U sklopu najavne kampanje njemački je proizvođač objavio video teaser ovog vozila tokom vožnje u Španjolskoj.

Na priloženom video zapisu možete vidjeti produkcijski model s još uvijek skrivenim prednjim i stražnjim krajem, no već sada znamo kako će veliki utjecaj na dizajn imati Arteon te konceptni model T-Prime GTE. Uređenje interijera bi također trebalo biti u skladu s posljednjim VW-ovim novitetima, a svakako se može očekivati bogata ponuda prostora, napredna oprema, digitalna instrumentna ploča i sl.

Od tehničkih detalja valja reći da će se ovaj automobil temeljiti na MLB Evo platformi te da će biti dostupni zračni ovjes, sustav upravljanja na stražnje kotače, 4 te 6-cilindrični motori. Točnije, Touareg bi isprva trebao biti dostupan s 2,0-litreni TSI te 3,0-litrenim V6, kao i dizelskim 3.0 V6 TDI motorima, a kasnije se može očekivati dolazak plug-in hibridne verzije. Na kraju dodajmo i da bi VW mogao proizvesti i sportski nastrojenu R izvedbu.


(Autonet.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.