x

Znate li da je u Njemačkoj kažnjivo ostaviti otvoren prozor na parkiranom automobilu

Ostavljanje jednog ili više prozora otvorenih kada parkirate automobil, primjera radi zbog vrućine, kažnjivo je u Njemačkoj. 

To je na svom džepu osjetio vozač u njemačkom gradu Rozenhajmu. Herbert Borman (65) početkom jula je parkirao svoj električni Volkswagen ID.3 u centru grada Rozenhajma.

"Samo sam želeo da obavim jedan posao", rekao je novinaru Bilda. Bilo je vruće pa je Borman otvorio dva prednja prozora automobila u vožnji. Kad je izašao iz automobila, rekao je da je zatvorio prozor na vozačevoj strani, ali je zaboravio na prozor na suvozačevoj strani.

Ali to je kazneno djelo u Njemačkoj i Borman je kažnjen, navodi Revija HAK. Ostavili ste svoje vozilo i niste ga obezbjedili od neovlašćene upotrebe – piše na kazni.

Penzioner je prekršio svoju dužnost opreza, koja je sadržana u člancima 14 i 38a njemačkog Zakona o drumskom saobraćaju. Vozači su dužni da osiguraju vozilo od neovlašćene upotrebe – uključujući i zatvaranje prozora. Platio je samo 15 evra, ali kazna je – kazna! Zakonodavac se očigledno pobrinuo da policija ne radi nepotreban posao, odnosno da se barem malo limitira broj krađa.

Izvor: nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.