x

OŠ Meša Selimović Zenica proslavila rođendan! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
U zeničkoj Osnovnoj školi „Meša Selimović“ bogatim kulturno – umjetničkim programom, učenici, njihovi roditelji i uposlenici su obilježili 49. rođendan Škole. 

Svečanost koja je održana u školskom dvorištu obilovala je kvalitetnim izvedbama. Učenici su, od onih najmlađih pa do najstarijih, a uz pomoć svojih nastavnika, zabavljali prisutne pjesmom, igrom, plesom...Svečanost je otvorio mali hor, koji je pripremila i uvježbala nastavnica Berina Šečibović. Bez imalo treme, kao raspjevani slavuji, oduševili su prisutne izvedbom „Poleti pjesmo“, a mnogobrojni posjetioci su ih nagradili gromoglasnim aplauzom. Nakon toga su nastupili učenici četvrtog razreda sa recitalom „Peto godišnje doba“, a svoje ritmičke korake su pokazali učenici drugog razreda sa izvedbom „Mamina lutka“.



Najbolji na mnogim takmičenjima

Dan škole je i prilika da se promovišu najbolji učenici, koji su svojim primjernim vladanjem, učenjem i rezultatima na takmičenjima na najbolji način promovirali Školu. Tom prilikom je direktor najboljim učenicima podijelio zahvalnice. Za postignute rezultate iz projekta „Misli mine“ i osvojeno drugo mjesto na nivou Grada, pohvaljeni su učenice: Adna Baručija, Šejla  

Delić, Hana Zahirović i Emina Čabro. Titulu najboljih Škola je ponijela i na nedavno održanom takmičenju iz Prve pomoći, koje je održano u Katoličkom školskom centru „Sveti Pavao“. Polovinom aprila, potpisali su protokol o saradnji sa školom „Mehmet Akif Ersoy“ iz Istanbula. Na taj način su učenicima otvorena vrata prijatelja iz Istanbula, te se nadaju da će u narednim godinama učenici ove dvije škole razmjenjivati posjete, upoznavati kulturu i običaje država. Da Škola brine o kontinuiranom stručnom usavršavanju nastavnika najbolje pokazuje seminar za nastavnike i stručne saradnike, koji je, tokom proljetnog raspusta, organizovala pedagoška služba Škole. Kroz prezentacije, radionice, diskusije i grupni rad, razgovarali su o temama i problemima sa kojima se nastavnici i stručni saradnici svakodnevno susreću. Bitan segment odgojnog rada Škole jeste i ekologija. Učenici ekološke sekcije su, zajedno sa predstavnicima Instituta za zdravlje i sigurnost hrane i kompanijom ALBA, obilježili 22. mart – Svjetski dan voda. Školsko dvorište je uljepšano novim sadnicama četinarskog drveća, a učenici su primijenili parolu „Misli globalno djeluj lokalno“. Vrijednu donaciju Škola je dobila od Bh Telecoma, gdje je školi odobreno 9.000 KM za opremanje kabineta informatike. Sredstva će biti iskorištena za nabavku informatičke opreme, te dodatne opreme za ostale kabinete.

Bazar kolača i peciva

Pored prigodnog kulturno – umjetničkog programa, učenici su bili vrijedni, pa su zajedno sa roditeljima organizovali donatorski Bazar kolača i peciva. Već treću godinu zaredom, vrijedni kuhari prisutnima nude kolače i peciva, a sva prikupljena sredstva bit će iskorištena za uređenje školskih prostorija i nabavku opreme.


Foto : Sačak Ismir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.