x

šta vi mislite?

Vesna Đogani: Ljubim svoju djecu u usta, sina sam prestala da ljubim kad je ušao u pubertet! Pedijatar i psiholog ovo oštro osudili!

Mnogobrojne poznate ličnosti nerijetko svoju djecu ljube u usta. Ipak, ne žele sve poznate mame da govore o tome. Jedna od pjevačica koja rado govori o ovoj temi je Vesna Đogani.

- Ljubim svoju djecu u usta. Sina sam prestala da ljubim kad je ušao u pubertet, negdje u petom, šestom razredu. Meni je potpuno prirodno da se djeca ljube u usta i nije mi jasno zašto to osuđuju, pazim samo kad sam našminkana. Zagrljaj i poljubac nas liječe. Svi oko mene grle i ljube djecu u usta, ne znam zašto je to štetno, i u inostranstvu sam to vidjela da je to normalno. Pedijatar mi je čak rekao da je to normalno i da tako jačam imunitet svom djetetu. Đole takođe ljubi svoju djecu - rekla je pjevačica, prenosi Kurir.


Da li je ljubljenje djece u usta izraz ljubavi, kako djeca shvataju ovu vrstu poljupca i koje su negativne posljedice ovakvog izražavanja ljubavi objasnio je pedijatar Saša Milićević.

- Poljubac je divna stvar i jako važna za odrastanje djeteta, ali baš u usta ne, to može da dovede do toga da djeca dobiju klicu bakterija koju majka ima i da onda nastanu razni problemi. U usta se ljubi partner, a djeca ne. Postoje različite infekcije ne samo usne duplje, nego i disajnih puteva, zato to treba i izbjeći. Usta su ulazan put za infekcije, zato se takav poljubac treba izbjegavati. Pogotovo ne treba ljubiti sinove u kasnijem dobu, to može da ima neke svoje posljedice - rekao je pedijatar.


Ana Janković, psiholog

Da li treba ljubiti djecu u usta?

- Mislim da to nije način da se pokaže ljubav prema djetetu, postoji hiljadu drugih opcija. Fizički kontakt sa djecom je bitan, ali ljubljenje u usta je pomijeranje granice - rekao je psiholog. 

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.