x

SPREMNA ZA 10 MINUTA

Kremasta salata od krastavca

Odličan prilog

Sastojci:

1 veći krastavac

100 g kisele pavlake

3 kašike sirćeta

pola glavice crvenog luka

1 kašika svježeg kopra

malo šećera

1 kašičica bijelog luka u prahu

so, biber

Priprema:

Krastavac nemojte guliti, samo ga dobro operite. Isijecite ga na tanke kolutove ljuštilicom za povrće. U činiji ili dubokom tanjiru pomiješajte pavlaku, sirće, šećer i kopar pa dobro izmiješajte.

Ubacite krastavac, pa odozgo nasjeckajte luk na tanke listiće. Dodajte soli i bibera po okusu, sve izmiješajte, pa ukoliko ima potrebe, dodajte još začina.

Salata je najbolja ako malo odstoji u frižideru prije služenja da se lijepo rashladi.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.